Jednostavna torta koja će vas oduševiti svojim okusima, sočna i ukusna te idealna za kombiniranje s raznim sezonskim voćem!
Čokoladna torta s višnjama
Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 40 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Biskvit
- 4 jaja
- 10 žlica šećera
- 3 žlice brašna
- aroma vanilije
- 200 g maslaca
- 150 g čokolade
Preljev od višanja
- staklenka kompota od višanja
- 2 žlice gustina
- 5 žlica šećera
Upute
BIskvit
- Prvo otopite na laganoj vatri maslac i čokoladu.
- Za to vrijeme dobro mikserom izradite jaja i šećer te dobivenoj smjesi dodajte brašno.
- Zatim umiješajte otopljenu čokoladu i maslac te istresite smjesu u kalup za torte.
- Kolač pecite 20 minuta na 180°C te ga dobro rashladite prije nego ga prelijete preljevom od višanja.
Preljev od višanja
- Pomiješajte malo hladnog soka od kompota i gustin u posebnoj posudici dok višnje stavite sa šećerom da prokuhaju na vatri.
- U vruću tekućinu dodajte razmućeni gustin i kuhajte preljev dok se ne zgusne.
- Prelijte ga preko biskvita i ostavite da se malo stisne.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar