Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Čokoladna torta s višnjama
Priprema
20
mins
Kuhanje / pečenje
20
mins
Ukupno vrijeme
40
mins
Broj serviranja:
16
kriški
Equipment
Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Biskvit
4
jaja
10
žlica
šećera
3
žlice
brašna
aroma
vanilije
200
g
maslaca
150
g
čokolade
Preljev od višanja
staklenka
kompota od višanja
2
žlice
gustina
5
žlica
šećera
Upute
BIskvit
Prvo otopite na laganoj vatri maslac i čokoladu.
Za to vrijeme dobro mikserom izradite jaja i šećer te dobivenoj smjesi dodajte brašno.
Zatim umiješajte otopljenu čokoladu i maslac te istresite smjesu u kalup za torte.
Kolač pecite 20 minuta na 180°C te ga dobro rashladite prije nego ga prelijete preljevom od višanja.
Preljev od višanja
Pomiješajte malo hladnog soka od kompota i gustin u posebnoj posudici dok višnje stavite sa šećerom da prokuhaju na vatri.
U vruću tekućinu dodajte razmućeni gustin i kuhajte preljev dok se ne zgusne.
Prelijte ga preko biskvita i ostavite da se malo stisne.