Lagana osvježavajuća slastica koja će vas rashladiti u ove vruće ljetne dane!
Jogurt torta s borovnicama
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Ukupno vrijeme 45 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Dva kalupa za torte promjera 20 cm
Sastojci
Biskvit
- 3 jaja
- 70 g šećera
- 30 g brašna
- 30 g kakaa
- prstohvat soli
- žlica arome vanilije
- ½ žličice praška za pecivo
Krema od jogurta
- 500 ml Dukatos jogurta
- 120 g šećera u prahu
- 2 žličice arome vanilije
- 12 g želatine u prahu
- 75 ml hladne vode
- 500 ml slatkog vrhnja
- 300 g svježih borovnica
Upute
Biskvit
- Dva kalupa za torte obložite papirom za pečenje i pećnicu ugrijte na 190°C.
- Jaja i šećer izradite mikserom dok ne posvijetle i ne postanu pahuljasta.
- U drugoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke i kada su jaja dobro izrađena dodajte ih u jaja te sve skupa dobro promiješajte.
- Smjesu podijelite u oba kalupa i pecite dok biskviti ne dobiju lijepu zlatnu boju (test čačkalicom).
- Izvadite ih i dobro ohladite.
Krema od jogurta
- Želatinu pomiješajte u hladnu vodu i ostavite da nabubri.
- Jogurt i šećer u prahu dobro izradite mikserom i dodajte ugrijanu želatinu.
- Na samom kraju umiješajte tekuće slatko vrhnje i miksajte dok ne dobijete mekane vrhove.
Slaganje torte
- Na ukrasni pladanj stavite prvi biskvit i obložite ga prstenom za torte.
- Trećinu kreme premažite preko biskvita i posipajte s polovicom svježeg voća.
- Sada dodajte preko voća drugu trećinu kreme i na nju rasporedite ostatak voća.
- Voće prekrijte drugim biskvitom i premažite ga ostatkom kreme koja je u ovoj fazi prilično tekuća, ali ne brinite, stisnut će se dovoljno u hladnjaku.
- Ohlađenu tortu dobro ohladite i ukrasite svježim voćem prije serviranja.
Dobar tek i uživajte!
Original recipe by: Home Cooking Adventure
Ostavi komentar