Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Jogurt torta s borovnicama
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
15
mins
Ukupno vrijeme
45
mins
Broj serviranja:
16
kriški
Equipment
Dva kalupa za torte promjera 20 cm
Sastojci
Biskvit
3
jaja
70
g
šećera
30
g
brašna
30
g
kakaa
prstohvat
soli
žlica
arome vanilije
½
žličice
praška za pecivo
Krema od jogurta
500
ml
Dukatos jogurta
120
g
šećera u prahu
2
žličice
arome vanilije
12
g
želatine u prahu
75
ml
hladne vode
500
ml
slatkog vrhnja
300
g
svježih borovnica
Upute
Biskvit
Dva kalupa za torte obložite papirom za pečenje i pećnicu ugrijte na 190°C.
Jaja i šećer izradite mikserom dok ne posvijetle i ne postanu pahuljasta.
U drugoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke i kada su jaja dobro izrađena dodajte ih u jaja te sve skupa dobro promiješajte.
Smjesu podijelite u oba kalupa i pecite dok biskviti ne dobiju lijepu zlatnu boju (test čačkalicom).
Izvadite ih i dobro ohladite.
Krema od jogurta
Želatinu pomiješajte u hladnu vodu i ostavite da nabubri.
Jogurt i šećer u prahu dobro izradite mikserom i dodajte ugrijanu želatinu.
Na samom kraju umiješajte tekuće slatko vrhnje i miksajte dok ne dobijete mekane vrhove.
Slaganje torte
Na ukrasni pladanj stavite prvi biskvit i obložite ga prstenom za torte.
Trećinu kreme premažite preko biskvita i posipajte s polovicom svježeg voća.
Sada dodajte preko voća drugu trećinu kreme i na nju rasporedite ostatak voća.
Voće prekrijte drugim biskvitom i premažite ga ostatkom kreme koja je u ovoj fazi prilično tekuća, ali ne brinite, stisnut će se dovoljno u hladnjaku.
Ohlađenu tortu dobro ohladite i ukrasite svježim voćem prije serviranja.