Jogurt torta

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Ukusna lagana i osvježavajuća slastica od jogurta prožeta aromom malina!

Jogurt torta

Priprema 30 minutes
Ukupno vrijeme 30 minutes
Broj serviranja 12 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 26 cm i male plastične čašice

Sastojci

Biskvit

  • 50 g badema
  • 50 g brašna
  • 100 g šećera
  • 3 jaja
  • žličica praška za pecivo
  • žličica cimeta -prema želji

Krema od jogurta

  • 720 g Dukatos jogurta
  • vrećica želatine
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 5 žlica šećera u prahu

Preljev od malina

  • 400 g smrznutih malina
  • 4 žlice šećera
  • žlica gustina

Upute

Biskvit

  • Kalup za torte obložite papirom za pečenje, a pećnicu ugrijte na 190°C.
  • Odvojite bjelanjke i dobro ih izradite mikserom u snijeg.
  • Pomiješajte žumanjke i šećer, smjesi dodajte mješavinu brašna i badema te na samom kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  • Biskvit pecite nekih 15-tak minuta ovisno o jačini vaše pećnice, izvadite ga iz kalupa i dobro ohladite.

Krema od jogurta

  • Želatinu pomiješajte sa 6 žlica hladne vode i ostavite da nabubri.
  • Slatko vrhnje izradite mikserom u šlag.
  • Jogurt i šećer u prahu pomiješajte te dobivenoj smjesi dodajte ugrijanu želatinu.
  • Na kraju umiješajte šlag od slatkog vrhnja i prelijte kremu preko ohlađenog biskvita.
  • Došli smo do dijela koji sam ja loše odradila jer nisam točno pratila recept, pa vi učite na mojim greškama.
  • Uzmite točno 8 plastičnih čašica i utisnite ih u kremu pravilno raspoređene u krug, ali nikako u sredinu jer će vam se krema od malina proliti kod rezanja torte (moja greška).
  • Tortu ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi i stisne.

Preljev od malina

  • Voće i šećer dobro prokuhajte na srednjoj vatri, dodajte gustin pomiješan s nekoliko žlica hladne vode i miješajte smjesu dok se ne ugusti.
  • Po želji propasirajte preljev kroz sito da uklonite koštice od malina.
  • Kada se krema ohladila pažljivo uklonite čašice (ako ne ide ulijte malo tople vode u čašice da opusti krema oko njihove stijenke).
  • Preljev od malina ulijte u udubljenja od čašica koja ste napravili na torti i uživajte u ovom ukusnom desertu.

Dobar tek i uživajte!

Original recipe by: Midva Kuhava

Ostavi komentar

3
Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




1 Komentiraj
2 Odgovori
0 Pratitelji
 
Hot komentar
Popularna tema
najnoviji najstariji najpopularniji
Jasmina
Čitatelj
Jasmina

Bok,
u receptu pise 8 casica, a na slici torte je 7 krugova od casica. Malo sam zbuki pa Vas molim objasnjenje.
7 ili 8?
Hvala
Jasmina

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom
Mini kolači od limuna