Kinder torta

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Kinder torta

Lagana, ukusna i sočna torta koja sadrži sve te divne okuse Kinder čokolade u kojoj uživamo već dugo bez obzira na životnu dob!

Kinder torta

Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 25 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 25 minutes
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 24 cm

Sastojci

Biskvit

  • 40 g brašna
  • 3 jaja
  • 70 g čokolade
  • 70 g šećera
  • 40 g maslaca - omekšalog
  • ½ žlice kakaa
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • 3 žlice vruće vode

Kinder krema 1

  • 250 g mascarponea
  • 150 g Kinder čokolade

Mliječna krema

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 200 ml mlijeka
  • 10 g želatine
  • 4 žlice šećera u prahu

Kinder krema 2

  • 250 g mascarponea
  • 150 g Kinder čokolade

Glazura

  • 60 ml slatkog vrhnja
  • 150 g Kinder čokolade

Upute

Biskvit

  • Mikserom dobro izradite šećer i maslac te dodajte jedno po jedno jaje.
  • Dobivenoj smjesi dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao.
  • Čokoladu otopite i umiješajte u smjesu, a na samom kraju dodajte 3 žlice vruće vode.
  • Izlijte biskvit u papirom obložen kalup i pecite ga na 180°C oko 20 minuta te ga dobro ohladite.

Kinder krema 1

  • Na laganoj vatri otopite čokoladu i pomiješajte je s mascarponeom.
  • Oko biskvite stavite obruč za torte, malo ga navlažite s mlijekom i nanesite Kinder kremu te stavite u hladnjak da se stisne.

Mliječna krema

  • Od ukupne količine mlijeka oduzmite 3 žlice i namočite želatinu.
  • Stavite kuhati mlijeko i šećer, a kada zavrije dodajte želatinu i miješajte je dok se ne otopi.
  • Dobivenu smjesu ostavite da se ohladi dok vi ne izradite mikserom slatko vrhnje u šlag.
  • Pomiješajte ga s kuhanom mliječnom kremom i prelijte preko biskvita i prve Kinder kreme.
  • Dok se mliječna krema hladi vi napravite drugu Kinder kremu potpuno istim postupkom i nanesite je na bijelu kremu kada se stisne.
  • Tortu ostavite u frižideru da se dobro ohladi, a na samom kraju je prelijte glazurom koju ste napravili tako da ste usitnili čokoladu i prelili je vrućim slatkim vrhnjem.
  • Ukrasite je prema ukusu i servirajte dobro rashlađenu.

Originalan recept by: Midva Kuhava!

Dobar tek i uživajte!

Kinder torta

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Karamel rolice od cimeta s jabukom
Kolačići od kokosa sa čokoladom
Lisnate košarice s malinama