Danas vam darujem recept fine i prozračne torte koju je zaista lako pripremiti.
Lagan i ukusan biskvit prekriven je sočnim mousseom od borovnica, može li biti ukusnije i jednostavnije?
Lagana torta s borovnicama
Priprema 10 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 40 minutes
Broj serviranja 20
Sastojci
Sastojci za biskvit
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 60 g brašna
Sastojci za kremu
- 250 g borovnica
- 50 g šećera
- 1 žlica soka od limuna
- 1/2 želatine
- 200 ml slatkog vrhnja
Upute
Biskvit
- Mikserom izradite cijela jaja sa šećerom dok ne postanu prozračna i pjenasta
- Ručno dodajte brašno i stavite peći u kalupu za torte na 180*C oko 20 minuta
- Biskvit ohladite prije nanošenja kreme
Krema
- Prokuhajte voće sa šećerom i limunovim sokom, a zatim propasirajte, te vratite na laganu vatru
- Želatinu pripremite prema uputstvu na vrećici, te kada nabubri dodajte u vruću kremu od borovnica i miješajte dok se ne otopi
- Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu
- Ohlađenoj kremi dodajte izrađeno slatko vrhnje i premažite je preko biskvita
- Tortu ukrasite slatkim vrhnjem i svježim voćem
Ostavi komentar