Lješnjak parfe torta

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Lješnjak parfe torta

Torta koju sam pronašla na blogu Od slatkoga slađe i moram je podijeliti s vama jer ona to apsolutno zaslužuje.

Ukusna, lagana i sočna – odličan odabir za svaku prigodu!

Originalan recept možete pronaći ovdje: https://odslatkogasladje.net/ljesnjak-parfe-torta/

Lješnjak parfe torta

Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 20 minutes
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 24 cm

Sastojci

Biskvit

  • 5 bjelanjaka
  • 120 g šećera
  • 120 g lješnjaka - oguljenih i mljevenih
  • 2 žlice kakaa
  • 100 ml mlijeka -toplog za prelijevanje biskvita

Čokoladna krema

  • 3 jaja
  • 80 g šećera
  • 200 g čokolade
  • 150 g maslaca

Krema od vanilije

  • 5 žumanjaka
  • 80 g šećera
  • 50 g gustina
  • 500 ml mlijeka
  • aroma vanilije
  • žličica želatine + 2 žlice hladne vode
  • 250 ml slatkog vrhnja

Za ukrašavanje

  • 200 ml slatkog vrhnja

Upute

Biskvit

  • Bjelanjke izradite dobro mikserom i polako im dodajte žlicu po žlicu šećera.
  • Na samom kraju lagano špatulom umiješajte lješnjake i kakao te smjesu izlijte u podmazani kalup za torte promjera 24-26 cm.
  • Biskvit pecite na 180° oko 20 minuta (provjerite čačkalicom).

Čokoladna krema

  • Jaja miksajte sa šećerom te ih kuhajte na pari do 80°C, dodajte čokoladu i sve skupa dobro promiješajte.
  • U vruću kremu mikserom dodajte maslac te ostavite da se ohladi.

Krema od vanilije

  • Želatinu pomiješati s hladnom vodom i ostaviti da nabubri.
  • Mikserom umutite 150 ml mlijeka sa žumanjcima, šećerom i gustinom.
  • Kada ostatak mlijeka zakuha dodajte ga smjesi i dalje je kuhajte na pari nekoliko minuta te dodajte želatinu da se otopi.
  • Kremu ohladite i dodajte joj tučeno slatko vrhnje.

Postupak slaganja

  • Na ukrasni tanjur stavite biskvit i oko njega obruč za tortu.
  • Biskvit navlažite s toplim mlijekom.
  • Premažite ga sa čokoladnom kremom i stavite u zamrzivač da se stisne (1 h).
  • Nakon toga premažite kremom od vanilije i ostavite tortu u hladnjaku da se dobro ohladi.
  • Premažite je tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite prema ukusu.

Dobar tek i uživajte!

Lješnjak parfe torta

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Rolada od bundeve
Američke krafne
Medena torta