Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Lješnjak parfe torta
Priprema
1
hr
Kuhanje / pečenje
20
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
20
mins
Broj serviranja:
16
kriški
Equipment
Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Biskvit
5
bjelanjaka
120
g
šećera
120
g
lješnjaka
- oguljenih i mljevenih
2
žlice
kakaa
100
ml
mlijeka
-toplog za prelijevanje biskvita
Čokoladna krema
3
jaja
80
g
šećera
200
g
čokolade
150
g
maslaca
Krema od vanilije
5
žumanjaka
80
g
šećera
50
g
gustina
500
ml
mlijeka
aroma vanilije
žličica
želatine
+ 2 žlice hladne vode
250
ml
slatkog vrhnja
Za ukrašavanje
200
ml
slatkog vrhnja
Upute
Biskvit
Bjelanjke izradite dobro mikserom i polako im dodajte žlicu po žlicu šećera.
Na samom kraju lagano špatulom umiješajte lješnjake i kakao te smjesu izlijte u podmazani kalup za torte promjera 24-26 cm.
Biskvit pecite na 180° oko 20 minuta (provjerite čačkalicom).
Čokoladna krema
Jaja miksajte sa šećerom te ih kuhajte na pari do 80°C, dodajte čokoladu i sve skupa dobro promiješajte.
U vruću kremu mikserom dodajte maslac te ostavite da se ohladi.
Krema od vanilije
Želatinu pomiješati s hladnom vodom i ostaviti da nabubri.
Mikserom umutite 150 ml mlijeka sa žumanjcima, šećerom i gustinom.
Kada ostatak mlijeka zakuha dodajte ga smjesi i dalje je kuhajte na pari nekoliko minuta te dodajte želatinu da se otopi.
Kremu ohladite i dodajte joj tučeno slatko vrhnje.
Postupak slaganja
Na ukrasni tanjur stavite biskvit i oko njega obruč za tortu.
Biskvit navlažite s toplim mlijekom.
Premažite ga sa čokoladnom kremom i stavite u zamrzivač da se stisne (1 h).
Nakon toga premažite kremom od vanilije i ostavite tortu u hladnjaku da se dobro ohladi.
Premažite je tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite prema ukusu.