Mousse torta sa šumskim voćem

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Fantastična torta prepuna aroma voća gdje se izvrsno nadopunjuju meka biskvitna podloga i sloj glatke mirisne kreme s voćem!

Mousse torta sa šumskim voćem

Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 35 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 35 minutes
Broj serviranja 12 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 22 cm

Sastojci

Biskvit

  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • žlica arome vanilije
  • 45 ml ulja
  • 45 ml vode
  • 110 g brašna
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 250 g šumskog voća
  • 2 žlice brašna

Umak od šumskog voća

  • 300 g svježeg ili smrznutog šumskog voća
  • 100 g šećera
  • sok ½ limuna

Krema

  • 5 g želatine
  • 2 žlice vode
  • 250 g krem sira
  • 40 g šećera u prahu
  • 250 ml slatkog vrhnja

Upute

Biskvit

  • Zagrijte pećnicu na 180°C, a kalup za torte obložite papirom za pečenje.
  • Odvojite bjelanjke od žumanjaka, dodajte bjelanjcima sol i 50 g šećera te izradite čvrsti snijeg i ostavite sa strane.
  • Žumanjke i ostatak šećera miksajte dok smjesa ne postane pjenasta, umiješajte ulje i vodu te pomiješane suhe sastojke.
  • Špatulom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka u žumanjke i na kraju dodajte šumsko voće koje ste prethodno pomiješali s dvije žlice brašna da voće na pusti boju u biskvitnu smjesu.
  • Tijesto pecite nekih 35 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju, izvadite ga i dobro ohladite.

Umak od šumskog voća

  • Na laganoj vatri kuhajte sve sastojke za umak nekih 15 minuta dok se smjesa ne zgusne.
  • Ostavite je da se dobro ohladi i odvojite 4 žlice umaka za premazivanje biskvita, a ostatak ćete umiješati u kremu.

Krema

  • Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite da nabubri.
  • Slatko vrhnje izradite mikserom u šlag.
  • Sir pomiješajte sa šećerom u prahu.
  • Nabubrenu želatinu otopite na srednjoj vatri i pomiješajte s umakom od šumskog voća koji zatim dodajte smjesi sira i šećera.
  • Sve dobro promiješajte i na kraju umiješajte lagano špatulom šlag od slatkog vrhnja.

Postupak slaganja

  • Biskvit stavite na ukrasni pladanj te obložite obručem za torte.
  • Premažite biskvit umakom od šumskog voća i preko njega premažite kremu od šumskog voća te ostavite da se dobro ohladi i stisne preko noći.
  • Ukrasite tortu sa svježim voćem prema ukusu.

Original recipe by: Home Cooking Adventure

Dobar tek i uživajte!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom