Fantastična torta prepuna aroma voća gdje se izvrsno nadopunjuju meka biskvitna podloga i sloj glatke mirisne kreme s voćem!
Mousse torta sa šumskim voćem
Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 35 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 35 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 22 cm
Sastojci
Biskvit
- 2 jaja
- 100 g šećera
- žlica arome vanilije
- 45 ml ulja
- 45 ml vode
- 110 g brašna
- ½ vrećice praška za pecivo
- ½ žličice soli
- 250 g šumskog voća
- 2 žlice brašna
Umak od šumskog voća
- 300 g svježeg ili smrznutog šumskog voća
- 100 g šećera
- sok ½ limuna
Krema
- 5 g želatine
- 2 žlice vode
- 250 g krem sira
- 40 g šećera u prahu
- 250 ml slatkog vrhnja
Upute
Biskvit
- Zagrijte pećnicu na 180°C, a kalup za torte obložite papirom za pečenje.
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka, dodajte bjelanjcima sol i 50 g šećera te izradite čvrsti snijeg i ostavite sa strane.
- Žumanjke i ostatak šećera miksajte dok smjesa ne postane pjenasta, umiješajte ulje i vodu te pomiješane suhe sastojke.
- Špatulom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka u žumanjke i na kraju dodajte šumsko voće koje ste prethodno pomiješali s dvije žlice brašna da voće na pusti boju u biskvitnu smjesu.
- Tijesto pecite nekih 35 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju, izvadite ga i dobro ohladite.
Umak od šumskog voća
- Na laganoj vatri kuhajte sve sastojke za umak nekih 15 minuta dok se smjesa ne zgusne.
- Ostavite je da se dobro ohladi i odvojite 4 žlice umaka za premazivanje biskvita, a ostatak ćete umiješati u kremu.
Krema
- Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite da nabubri.
- Slatko vrhnje izradite mikserom u šlag.
- Sir pomiješajte sa šećerom u prahu.
- Nabubrenu želatinu otopite na srednjoj vatri i pomiješajte s umakom od šumskog voća koji zatim dodajte smjesi sira i šećera.
- Sve dobro promiješajte i na kraju umiješajte lagano špatulom šlag od slatkog vrhnja.
Postupak slaganja
- Biskvit stavite na ukrasni pladanj te obložite obručem za torte.
- Premažite biskvit umakom od šumskog voća i preko njega premažite kremu od šumskog voća te ostavite da se dobro ohladi i stisne preko noći.
- Ukrasite tortu sa svježim voćem prema ukusu.
Original recipe by: Home Cooking Adventure
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar