Zagrijte pećnicu na 180°C, a kalup za torte obložite papirom za pečenje.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka, dodajte bjelanjcima sol i 50 g šećera te izradite čvrsti snijeg i ostavite sa strane.
Žumanjke i ostatak šećera miksajte dok smjesa ne postane pjenasta, umiješajte ulje i vodu te pomiješane suhe sastojke.
Špatulom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka u žumanjke i na kraju dodajte šumsko voće koje ste prethodno pomiješali s dvije žlice brašna da voće na pusti boju u biskvitnu smjesu.
Tijesto pecite nekih 35 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju, izvadite ga i dobro ohladite.
Umak od šumskog voća
Na laganoj vatri kuhajte sve sastojke za umak nekih 15 minuta dok se smjesa ne zgusne.
Ostavite je da se dobro ohladi i odvojite 4 žlice umaka za premazivanje biskvita, a ostatak ćete umiješati u kremu.
Krema
Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite da nabubri.
Slatko vrhnje izradite mikserom u šlag.
Sir pomiješajte sa šećerom u prahu.
Nabubrenu želatinu otopite na srednjoj vatri i pomiješajte s umakom od šumskog voća koji zatim dodajte smjesi sira i šećera.
Sve dobro promiješajte i na kraju umiješajte lagano špatulom šlag od slatkog vrhnja.
Postupak slaganja
Biskvit stavite na ukrasni pladanj te obložite obručem za torte.
Premažite biskvit umakom od šumskog voća i preko njega premažite kremu od šumskog voća te ostavite da se dobro ohladi i stisne preko noći.