Recept za ovu jednostavnu torta od maka i sira pronašla sam u jednom časopisu i odlučila ga isprobati.
Torta je fantastična i morala bi zadovoljiti sve ljubitelje slastica, a osobito obožavatelje maka!
Torta od maka i sira
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 45 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za tart
Sastojci
Tijesto
- 300 g oštrog brašna
- 200 g maslaca
- 100 g šećera
- jaje
- vanilin šećer
- ½ praška za pecivo
- naribana korica limuna
Nadjev od maka
- 400 g mljevenog maka
- 100 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 50 g griza
- 500 ml mlijeka
Nadjev od sira
- 200 g krem sira
- 100 ml kiselog vrhnja
- 100 ml jogurta
- 3 jaja - odvojiti bjelanjke
- 150 g šećera
- 2 vanilin šećera
Upute
Tijesto
- Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i razvaljajte ga na veličinu kalupa za pite tako da obložite i stijenke kalupa.
- Tijesto izbodite vilicom i prekrijte folijom i grahom te ga "na slijepo" pecite oko 15 minuta na 180*C.
Nadjev od maka
- Za nadjev od maka stavite kuhati mlijeko i šećer te kada zavrije ukuhajte pomiješani mak i griz te sve skupa kuhajte još nekoliko minuta.
Nadjev od sira
- Za nadjev od sira izradite mikserom žumanjke, šećer, sir, vrhnje i jogurt, a na samom kraju lagano umiješajte snijeg koji ste napravili od bjelanjaka.
- Na toplo tijesto prvo raspodijelite nadjev od maka, a zatim ga prekrijte nadjevom od sira.
- Sve skupa vratite u pećnicu i pecite još 30 minuta, dok torta ne dobije lijepu boju.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar