Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Torta od maka i sira
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
45
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
15
mins
Broj serviranja:
16
kriški
Equipment
Kalup za tart
Sastojci
Tijesto
300
g
oštrog brašna
200
g
maslaca
100
g
šećera
jaje
vanilin šećer
½
praška za pecivo
naribana korica limuna
Nadjev od maka
400
g
mljevenog maka
100
g
šećera
2
vanilin šećera
50
g
griza
500
ml
mlijeka
Nadjev od sira
200
g
krem sira
100
ml
kiselog vrhnja
100
ml
jogurta
3
jaja
- odvojiti bjelanjke
150
g
šećera
2
vanilin šećera
Upute
Tijesto
Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i razvaljajte ga na veličinu kalupa za pite tako da obložite i stijenke kalupa.
Tijesto izbodite vilicom i prekrijte folijom i grahom te ga "na slijepo" pecite oko 15 minuta na 180*C.
Nadjev od maka
Za nadjev od maka stavite kuhati mlijeko i šećer te kada zavrije ukuhajte pomiješani mak i griz te sve skupa kuhajte još nekoliko minuta.
Nadjev od sira
Za nadjev od sira izradite mikserom žumanjke, šećer, sir, vrhnje i jogurt, a na samom kraju lagano umiješajte snijeg koji ste napravili od bjelanjaka.
Na toplo tijesto prvo raspodijelite nadjev od maka, a zatim ga prekrijte nadjevom od sira.
Sve skupa vratite u pećnicu i pecite još 30 minuta, dok torta ne dobije lijepu boju.