Torta od malina i limuna

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Torta od malina i limuna

Lagana i osvježavajuća torta prepuna voćnih aroma koje će izmamiti sretne uzdahe vaših najmilijih.

Recept sam pronašla na jednom krasnom blogu Sweet Corner koji preporučam i vama jer tamo vas čeka mnogo lijepih slastica.

Torta od malina i limuna

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 26 cm

Sastojci

Biskvit

  • 5 jaja
  • 5 žlica brašna
  • 5 žlica šećera
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • 50 g maslaca

Krema od limuna

  • 250 ml mlijeka
  • 4 žumanjka
  • vrećica želatine + 5 žlica hladne vode
  • sok jednog limuna
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • vanilin šećer

Krema od malina

  • 300 g malina
  • vrećica želatine
  • 4 bjelanjka
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • vanilin šećer
  • 100 g šećera

Upute

Biskvit

  • Pećnicu zagrijte na 200°C i pripremite podmazani kalup za torte.
  • Mikserom izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka.
  • U drugoj posudi miksajte žumanjke i šećer te dodajte omekšali maslac izrezan na listiće.
  • Sada smjesi lagano dodajte brašno te umiješajte ručno špatulom snijeg od bjelanjaka.
  • Dobivenu smjesu izlijte u kalup i pecite oko 20 minuta dok biskvit ne dobije lijepu boju (provjerite čačkalicom).
  • Ohladite ga i vratite u obruč te preko njega prvo izlijte kremu od limuna.

Krema od limuna

  • Stavite kuhati mlijeko, a u drugoj posudi mikserom izradite žumanjke, šećer i sok od limuna.
  • Stavite želatinu u hladnu vodu 10-tak minuta da nabubri.
  • Vruće mlijeko dodajte smjesi sa žumanjcima, dobro promiješajte i sve skupa vratite na vatru te kuhajte dok se ne zgusne.
  • U vruću kremu dodajte na kraju i želatinu da se otopi te je ostavite da se ohladi.
  • Mikserom izradite šlag od slatkog vrhnja, dodajte ga ohlađenoj kremi i izlijte preko biskvita te ostavite u frižideru da se stisne dok vi pripremate kremu od malina.

Krema od malina

  • Zamrznute maline i 50 g šećera zagrijte na vatri dok se ne raskuhaju i procijedite ih po želji ako vam smetaju sjemenke od malina.
  • U još vruću kremu umiješajte želatinu te sve dobro promiješajte.
  • Od bjelanjaka i preostalog šećera izradiite čvrsti snijeg.
  • Od tučenog vrhnja izradite šlag kojem dodajte pire od malina, a na samom kraju lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  • Kremu od malina prelijte preko limunove kreme i ostavite da se sve dobro stisne.
  • Uklonite obruč od kalupa i ukrasite tortu tučenim slatkim vrhnjem.

Dobar tek i uživajte!

Torta od malina i limuna

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Rolada od bundeve
Američke krafne
Medena torta