Kruh s maslacem
Isprintaj recept

Kruh s maslacem

Priprema1 hr
Kuhanje / pečenje30 mins
Ukupno vrijeme1 hr 30 mins
Broj serviranja: 2 kom

Equipment

Sastojci

  • 400 ml tople vode
  • svježi kvasac + žlica šećera
  • 50 ml otopljenog maslaca
  • 2 žličice soli
  • 100 ml sirutke ili jogurta
  • 800 g glatkog brašna

Upute

  • Od tople vode, kvasca i žlice šećera napravite kvas koji kada se digne dodajte ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto te ga ostavite da se diže sat vremena.
  • Razvaljajte tijesto u veći pravokutnik koji podijelite na pola i svaku polovicu zarolajte poput male rolade, jednoj polovici tijesta sam dodala sjemenke.
  • Možete ih peći svaku u svom uskom kalupu ili kao ja, jednu do druge u limu za pečenje francuza.
  • Kada ste ih napravili ušuškajte ih i ostavite opet pola sata da se dižu.
    Pecite ih na 200°C oko 30 minuta dok ne dobiju ,lijepu rumenu boju, izvadite i premažite rastopljenim maslacem,pa ostavite da se malo upije u toplu koru kruha.