CHEESECAKE SA ŠLJIVAMA
Isprintaj recept

Cheesecake sa šljivama

Priprema20 mins
Kuhanje / pečenje1 hr
Ukupno vrijeme1 hr 20 mins
Broj serviranja: 16 kriški

Equipment

Sastojci

  • 400 g šljiva
  • 3 jaja
  • 180 g šećera
  • 250 ml kiselog vrhnja
  • 750 g ABC sira
  • vrećica pudinga od vanilije
  • žlica limunovog soka
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 100 ml mlijeka
  • 50 g brašna

Preljev od šljiva

  • 300 g šljiva
  • 3 žlice šećera
  • aroma vanilije
  • žličica gustina

Upute

Preljev od šljiva

  • Šljive operite i narežite ih na četvrtine te stavite kuhati na srednju vatru sa šećerom i vanilijom. Kada voće malo omekša umiješajte mu gustin razmućen s malo vode i kuhajte preljev dok se ne zgusne. Dobro ga ohladite prije serviranja. Naravno, možete koristiti za izradu preljeva i razne druge vrste sezonskog voća.

Cheesecake

  • Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za torte obložite s vanjske strane aluminijskom folijom.
  • Šljive operite i prepolovite.
  • Odvojite bjelanjke i žutanjke te bjelanjke izradite u snijeg.
  • U drugoj posudi izradite mikserom žumanjke i šećer te dobivenoj smjesi dodajte sir, limunov sok i kiselo vrhnje.
  • Lagano rukom umiješajte brašno i puding te mlijeko i slatko vrhnje.
  • Na samom kraju dodajte snijeg od bjelanjaka i izlijte 1/3 smjese u kalup za torte.
  • Preko dijela smjese rasporedite šljive i prekrijte ih s ostatkom smjese od sira.
  • Tortu pecite oko sat vremena te ostavite da se ohladi u pećnici s malo otvorenim vratima.
  • Dobro je ohladite i prelite s preljevom prije serviranja.