Šljive operite i narežite ih na četvrtine te stavite kuhati na srednju vatru sa šećerom i vanilijom. Kada voće malo omekša umiješajte mu gustin razmućen s malo vode i kuhajte preljev dok se ne zgusne. Dobro ga ohladite prije serviranja. Naravno, možete koristiti za izradu preljeva i razne druge vrste sezonskog voća.
Cheesecake
Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za torte obložite s vanjske strane aluminijskom folijom.
Šljive operite i prepolovite.
Odvojite bjelanjke i žutanjke te bjelanjke izradite u snijeg.
U drugoj posudi izradite mikserom žumanjke i šećer te dobivenoj smjesi dodajte sir, limunov sok i kiselo vrhnje.
Lagano rukom umiješajte brašno i puding te mlijeko i slatko vrhnje.
Na samom kraju dodajte snijeg od bjelanjaka i izlijte 1/3 smjese u kalup za torte.
Preko dijela smjese rasporedite šljive i prekrijte ih s ostatkom smjese od sira.
Tortu pecite oko sat vremena te ostavite da se ohladi u pećnici s malo otvorenim vratima.
Dobro je ohladite i prelite s preljevom prije serviranja.