Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Fraisier torta od čokolade
Priprema
45
mins
Kuhanje / pečenje
15
mins
Ukupno vrijeme
55
mins
Broj serviranja:
16
kriški
Equipment
Kalup za torte promjera 22 cm
Sastojci
Biskvit
2
jaja
30
g
šećera
50
g
brašna
žlica
kakaa
65
ml
mlijeka
- za preliti po gotovom biskvitu
Krema
400
ml
mlijeka
4
cijela
jaja
100
g
šećera
30
g
brašna
2
žlice
kakaa
žlica
arome vanilije
4
listića
želatine
250
ml
slatkog vrhnja
500
g
svježih jagoda
Glazura
100
ml
slatkog vrhnja
80
g
čokolade
Upute
Biskvit
Mikserom dobro izradite bjelanjke u snijeg te postepeno dodajte šećer.
Na kraju ručno umiješajte žumanjke,brašno i kakao te izlijte smjesu u kalup za torte kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Biskvit pecite na 200°C nekih 15 minuta ( test sa čačkalicom) i dobro ga ohladite te prije slaganja jagoda natopite s toplim mlijekom.
Krema
Stavite grijati mlijeko dok vi mikserom izradite prvo jaja i šećer te im postepeno dodajte sve ostale sastojke.
Želatinu napravite prema uputstvu na vrećici i ostavite desetak minuta da nabubri.
Vruće mlijeko prelijte prvo preko dobivene smjese te sve skupa ponovo vratite na vatru da prokuha i zgusne se.
Na samom kraju umiješajte želatinu da se dobro otopi i ostavite kremu u frižider pokrivenu prozirnom folijom da se dobro ohladi.
Za to vrijeme izradite šlag od slatkog vrhnja kojeg lagano umiješajte u ohlađenu kremu.
Jagode dobro operite, prerežite na pola i posložite uz rub kalupa za torte.
Ostatak jagoda narežite na sitne kockice i rasporedite preko biskvita.
Premažite biskvit i jagode kremom te ostavite tortu da se dobro ohladi.
Sastojke za glazuru otopite na laganoj vatri i prelijte preko stisnute kreme te ukrasite prema želji.