Odvojite bjelanjke i napravite prvo snijeg od bjelanjaka.
Zatim miksajte posebno žumanjke i šećer, dodajte ulje i na kraju brašno.
Polako ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte u kalup kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pecite biskvit na 200°C oko 15-tak minuta, dok ne porumeni i dobro ga ohladite prije slaganja torte.
Krema
Stavite kuhati mlijeko i vanilin šećer, a za to vrijeme vi mikserom izradite sve ostale sastojke kreme osim maslaca.
Kada mlijeko zavrije prelijte ga preko smjese žumanjaka i dobro promiješajte, vratite nazad u posudu i na vatru te miješajući kuhajte dok se kreme ne zgusne.
U vruću kremu umiješajte maslac, dobro izradite mikserom i pokrijte prozirnom folijom te ostavite u hladnjaku da se ohladi i stisne.
Postupak slaganja torte
Ohlađeni biskvit stavite na ukrasni pladanj i oko njega stavite prsten za torte kojeg možete obložiti acetatnom folijom.
Jagode podjednake veličine prerežite na pola i poslažite uz rub kalupa.
Pola kreme izlijte na biskvit te poslažite preko nje ostatak jagoda narezanih na kockice.
Narezane jagode premažite s ostatkom kreme i kada se stisne tortu ukrasite sa šlagom i svježim voćem.