Pećnicu uključite na 180°C i stavite u nju čokoladu da se otapa.
Bjelanjke i šećer izradite mikserom u čvrsti snijeg.
Žutanjke i prašak za pecivo posebno izradite mikserom, smjesi dodajte otopljenu čokoladu i na kraju lagano rukom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Dva kalupa za torte promjera 20 cm obložite papirom za pečenje i ravnomjerno u njih rasporedite smjesu za biskvit.
Biskvite pecite cca. 30 minuta ovisno o jačini vaše pećnice, izvadite ih i dobro ohladite.
Čokoladna krema
Ugrijte slatko vrhnje i dodajte mu komadiće čokolade te miješajte dok se čokolada otopi.
Smjesu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i zatim je dobro izradite mikserom dok ne posvijetli i ne stvrdne se.
Jagode dobro operite i narežite.
Biskvit stavite na ukrasni tanjur i premažite ga kremom.
Preko kreme poslažite narezane jagode i sve prekrijte drugim komadom biskvita.Tortu možete ukrasiti prema vlastitom ukusu sa čokoladom, svježim voćem ili je samo posipati šećerom u prahu.