Ukupnu količinu čokolade i maslaca za sva tri biskvita (390 g čokolade+390 g maslaca) otopite na laganoj vatri i ostavite da se malo ohladi te podijelite na 3 dijela.
Bjelanjke izradite mikserom dok ne dobijete čvrsti snijeg.
Žumanjke i šećer miksajte dok ne posvijetle te smjesi dodajte 1/3 otopljene čokolade i maslaca.
Promiješajte i dodajte brašno s praškom za pecivo te na kraju lagano rukom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu za biskvit izlijte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite nekih 20 minuta na 180°C (ovisno o jačini vaše pećnice).
Na ovaj način napravite 3 biskvita i ostavite da se ohlade.
Preljev
Mlijeku dodajte Nutellu i miješajte na laganoj vatri dok se ne otopi te smjesu isto podijelite na tri dijela.
Krema
Pomiješajte slatko vrhnje sa čokoladama i miješajte na srednjoj vatri dok se čokolada ne otopi i ne dobijete glatku smjesu.
Postupak slaganja torte
Kalup za torte s vanjske strane obložite aluminijskom folijom da kasnije prilikom slaganja torte ne bi došlo do curenja kreme.
Na dno kalupa stavite biskvit koji prelijte s 1/3 preljeva, pa preko svega prelijte 1/3 kreme. Sada stavite tortu u zamrzivač nekih 20 minuta da se krema malo stisne te ponovite cijeli postupak (biskvit, preljev, krema...) i ponovo stavite u zamrzivač.
Kada završite treći sloj tortu ostavite u hladnjaku preko noći da se stisne i ukrasite je prema želji.
Ja sam napravila glazuru od 120 g čokolade i 150 ml slatkog vrhnja koje sam otopila i prelila preko ohlađene torte.