Bjelanjke umutite s malo soli i pola količine šećera.
Ostatak šećera izradite mikserom sa žumanjcima dok smjesa ne posvijetli.
Čokoladu otopite i malo ohladite te dodajte smjesi žumanjaka, a zatim kakao i gustin.
Bjelanjke na samom kraju lagano umiješajte u smjesu i njome napunite vaše kalupiće za tortice. Ako ih nemate ispecite biskvit u limu za pečenje te čašom izrežite krugove za podlogu tortica.
Biskvit pecite na 190°C nekih 10 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice. Izvadite ga i ohladite prije izrade tortica.
Krema
Ugrijte slatko vrhnje i njime prelijte usitnjenu čokoladu te miješajte dok se ne otopi i smjesa postane sjajna, Na kraju umiješajte maslac i sve skupa dobro promiješajte. Kremu ostavite na sobnoj temperaturi nekoliko sati da se stisne i zatim dobro izradite mikserom dok ne postane pjenasta.
Preljev od višanja
Procijedite 300 ml tekućine iz kompota, a višnje ostavite sa strane.
200 ml stavite da se kuha sa šećerom, a u 100 ml otopite žlicu gustina.
Kada kompot zakuha dodajte gustin i miješajte dok se ne zgusne. Višnje dodajte na samom kraju i ostavite da se preljev dobro ohladi.
Postupak slaganja
Na biskvit vrećicom za ukrašavanje nanesite krug kreme, a u sredinu tortice stavite po žličicu preljeva od višanja.