Stavite kuhati maline sa šećerom dok ne zakuhaju, a posebno u čaši razmutite gustin u hladnoj vodi. Kada se maline raskuhaju dodajte gustin i miješajte dok se krema ne zgusne te je ostavite da se ohladi.
Biskvitna podloga
Pećnicu ugrijte na 180°C, a lim za pečenje cca. 30x40 cm obložite papirom za pečenje.
Bjelanjke umutite s prstohvatom soli dok ne dobijete čvrsti snijeg.
Zatim u drugoj posudi mikserom izradite žumanjke sa šećerom dok ne dobijete svijetlu smjesu.
Brašno pomiješano s praškom za pecivo zatim dodajte naizmjence s mlijekom žumanjcima. Kada dobijete glatku smjesu lagano pomoću špatule umiješajte bjelanjke i dobivenu smjesu izlijte u lim za pečenje.
Biskvit pecite cca. 12 minuta. ovisno o jačini vaše pećnice te ga ostavite da se ohladi. Zatim ga izrežite kalupom promjera 8 cm i svaki nožem prepolovite na dva tanja dijela.
Krema
Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite da nabubri.
Skuhajte kavu u 300 ml vode i dodajte joj žlicu ruma te ju ostavite da se ohladi.
Mikserom izradite mascarpone sa šećerom te dodajte žlicu arome vanilije.
Instant kavu prelijte sa 100 ml vruće vode i dodajte kremi od sira.
Slatko vrhnje mikserom izradite u šlag i također dodajte kremi od sira i kave.
Sada na vatri lagano ugrijte želatinu i dodajte kremi te lagano izradite mikserom, a zatim njome napunite dresir vrećicu pomoću koje ćete lakše slagati tortice.
Slaganje tortica
Na dno kalupa stavite polovicu kruga od biskvita i prelijte žlicom hladne kave.
Sada na biskvit istisnite dio kreme na koju stavite po žlicu kreme od malina.
Opet ide biskvit, žlica kave i tortice završite mascarpone kremom koju možete zagladiti ili ukrasiti po želji.
Kada se dobro ohlade tortice izvadite iz kalupa i možete ih posipati kakaom te ukrasiti svježim malinama.