Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
5
od 1 glasuj
Kuglof s borovnicama i limunom
Priprema
15
mins
Kuhanje / pečenje
1
hr
Ukupno vrijeme
1
hr
15
mins
Broj serviranja:
16
kriški
Equipment
Kalup za kuglof
Sastojci
Biskvit
220
g
maslaca
sobne temperature
250
g
šećera
3
cijela
jaja
žlica
arome vanilije
2
žlice
limunove korice
naribane
2
žlice
limunovog soka
370
g
glatkog brašna
prašak za pecivo
½
žličice
soli
200
ml
mlaćenice
koristila sam jogurt 0.9%
200
g
borovnica
Limun glazura
125
g
šećera u prahu
2
žlice
limunovog soka
Upute
Biskvit
Izradite mikserom maslac i šećer te dodajte jaja.
Naizmjence dodajte jogurt i brašno te ostale sastojke.
Borovnice pomiješajte sa žlicom brašna da ne puste jako boju po tijestu. Na kraju ih ručno, ali vrlo kratko umiješajte u smjesu.
Smjesu izlijte u podmazan kalup za kuglof i pecite ga na 180*C oko jedan sat te provjeravajte štapićem sredinu da li je pečeno.
Gotov kuglof ostavite da se ohladi te ga ukrasite glazurom, voćem ili samo posipajte šećerom u prahu!