Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Bobanova torta
Priprema
15
mins
Kuhanje / pečenje
30
mins
Ukupno vrijeme
45
mins
Broj serviranja:
12
kriški
Sastojci
Biskvit
6
jaja
120
g
šećera
120
g
čokolade
otopljene
½
vrećice
praška za pecivo
Premaz
1
manja
voćna marmelada
šumsko voće, borovnice
300
ml
slatkog vrhnja
tučeno
Upute
Biskvit
Prvo istucite bjelanjke i šećer.
Dok to radite, uključite pećnicu na 180°C i stavite otopiti u nju čokoladu na tanjuriću.
Žutanjke miksajte sa praškom za pecivo i dodajte otopljenu čokoladu te polagano ručno umiješajte bjelanjke
Istresite smjesu u podmazani kalup za torte i pecite cca. 30 minuta (provjerite čačkalicom - mora biti suha kada je biskvit gotov).
Ohlađeni biskvit stavite na tanjur za serviranje, premažite ga marmeladom i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem!