Napravite kvas od toplog mlijeka, šećera i kvasca i ostavite desetak minuta da se digne.
Dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto koje pustite pola sata da se diže.
Razvaljajte ga u krug i narežite na 16 komada.
Kiflice možete puniti s omiljenim sastojcima, a ja sam narezala sir gaudu i u svaku kiflicu zarolala štapić sira. Može to biti i malo šunke ili kobasica, kako god, zarolajte kiflice i prokuhajte kratko (20 sekundi) u 2 litre vode u kojoj ste razmutili 2 žlice sode bikarbone. Ne pitajte me zašto, ali znam da su takve kiflice puno mekše i ostanu duže svježe nego kada se samo peku.
Prokuhane kiflice složite na lim za pečenje u krug, premažite ih žumanjkom i posipajte sezamom ili samo posolite.
Pecite ih na 200*C dok ne dobiju lijepu boju!
Unutar kruga servirajte svježu rikolu, rajčicu, ajvar, majonezu... sve ono što volite!