Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Crumble pita s borovnicama
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
1
hr
Ukupno vrijeme
1
hr
30
mins
Broj serviranja:
12
kriški
Equipment
Kalup za pite ili torte promjera 24 cm
Sastojci
Tijesto
250
g
glatkog brašna
prstohvat
soli
90
g
šećera
150
g
maslaca
2
žumanjka
½
praška za pecivo
žlica
vrhnja
Nadjev
500
g
borovnica
140
g
šećera
2
žlice
gustina
kora
limete
- naribana
sok
limete
Posip
80
g
oštrog brašna
100
g
smeđeg šećera
100
g
kristal šećera
70
g
maslaca
Upute
Zamijesite tijesto i ostavite ga 30 minuta da odstoji u frižideru.
Pomiješajte sve sastojke za nadjev i ostavite da borovnice puste sokove.
Od navedenih sastojaka za posip napravite mrvice kojima ćete posipati pitu.
Postupak izrade
Tijesto razvaljajte i njime obložite kalup za pite ili kalup za torte, ali obložite tijestom i stijenke kalupa do pola.
Izbodite ga vilicom i prekrijte suhim grahom te pecite "na slijepo" oko 20 minuta.
Zatim maknite grah i tijesto pecite još 10 minuta.
Tijesto napunite nadjevom od borovnica i posipajte mrvicama tj. posipom.
Stavite ga peći još cca. 30 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Prije serviranja dobro ohladite pitu i posipajte je šećerom u prahu.