Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Čokoladna mousse torta
Priprema
1
hr
Ukupno vrijeme
1
hr
Broj serviranja:
10
kriški
Equipment
Kalup za torte promjera 20 cm
Sastojci
Podloga
200
g
Oreo keksa
60
g
maslaca
Tamna krema
150
g
tamne čokolade
120
ml
slatkog vrhnja
160
ml
šlaga od slatkog vrhnja
mala
žličica
želatine
+ 2 žlice hladne vode
Krema od mliječne čokolade
150
g
mliječne čokolade
120
ml
slatkog vrhnja
160
ml
šlaga od slatkog vrhnja
mala
žličica
želatine
+ 2 žlice hladne vode
Krema od bijele čokolade
150
g
bijele čokolade
120
ml
slatkog vrhnja
160
ml
šlaga od slatkog vrhnja
mala
žličica
želatine
+ 2 žlice hladne vode
Upute
Podloga
Usitnjene kekse prelijte maslacem i utisnite u kalup.
Krema
Otopite u mikrovalnoj čokoladu i 120 ml tekućeg slatkog vrhnja.
Namočite želatinu u vodu da nabubri.
Mikserom izradite šlag od 160 ml vrhnja.
Ugrijte želatinu i dodajte čokoladi kojoj zatim polako rukom umiješajte izrađeni šlag.
Na podlogu od keksa prvo izlijte tamnu kremu i vratite u frižider na hlađenje.
Ostavite je da se dobro stisne te po ovim istim uputstvima napravite i druge dvije kreme.
Tortu završite s bijelom kremom te je ostavite da se dobro ohladi, a prije serviranja je ukrasite kakaom ili voćem.