Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
5
od 1 glasuj
Čupava torta od šljiva
Priprema
40
mins
Kuhanje / pečenje
30
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
10
mins
Broj serviranja:
16
kriški
Equipment
Kalup za torte promjera 28 ili 30 cm
Sastojci
Tijesto
300
g
oštrog brašna
½
praška za pecivo
prstohvat
soli
130
g
maslaca
3
žumanjka
50
g
šećera
žlica
vrhnja
-prema potrebi
Nadjev od šljiva
kg
šljiva
200
g
šećera
30
g
gustina
Nadjev od oraha
3
bjelanjka
150
g
oraha
150
g
šećera
Upute
Tijesto
Od navedenih sastojaka zamijesi glatko tijesto i ostavi ga u frižideru da se malo stisne.
Pola tijesta tanko razvaljaj kao podlogu pite, a ostatak tijesta zamrzni da ga možeš kasnije naribati preko nadjeva.
Nadjev od šljiva
Pomiješaj narezane šljive i šećer te ostavi desetak minuta da šljive puste sok.
Na laganoj vatri prokuhajte šljive i šećer nekih desetak minuta, a kada se malo prohlade u smjesu umiješajte gustin.
Nadjev od oraha
Od bjelanjaka mikserom izradite čvrsti snijeg kojem dodajte šećer, a na samom kraju lagano umiješajte mljevene orahe.
Na podlogu od tijesta prvo namažite nadjev od šljiva koji zatim prekrijte nadjevom od oraha.
Dio tijesta koji ste zamrznuli sada naribajte preko nadjeva i stavite peći pitu na 200°C nekih 30 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.