U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
Mikserom dobro izradite maslac i šećer te dobivenoj smjesi dodajte jedno po jedno jaje.
Sada naizmjence dodajte brašno i jogurt te dobro promiješajte smjesu dok ne postane glatka.
Napunite košarice za muffine do ⅔ visine i pecite ih na 190° oko 25 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Kada se ohlade napravite u svakom muffinu rupicu koju napunite kremom od limuna.
Limun curd
Šećer i žumanjke izradite mikserom, dodajte ostale sastojke i u posudi s debelim dnom lagano kuhajte dok ne dođe do vrenja i krema se ne počne zgušnjavati.
Kuhajte kremu nekoliko minuta i ostavite da se malo ohladi prije punjenja muffina.
Napunite ih pomoću dresir vrećice.
Talijanska meringa
Stavite kuhati vodu i šećer dok ne dostignu temperaturu od 119°C ili ako je nemate čime izmjeriti dok tekućina ne postane gusta i ljepljiva.
Posebno izmiksajte prstohvat soli i bjelanjke te im polako umiješajte vruću smjesu vode i šećera.
MIkserom dobro izradite smjesu bjelanjaka i miksajte dok se ne prohladi tj. dok ne bude glatka pod prstima.
Pomoću ukrasnih nastavaka ukrasite vaše muffine s finom sjajnom meringom.