Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Medena torta
Priprema
1
hr
Kuhanje / pečenje
50
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
50
mins
Broj serviranja:
12
kom
Sastojci
Tijesto
3
jaja
žlica
arome vanilije
žličica
sode bikarbone
prstohvat
soli
140
g
šećera
120
g
meda
110
g
maslaca
500
g
glatkog brašna
Krema
300
ml
slatkog vrhnja
700
g
mileram vrhnja
2
žlice
meda
100
g
šećera u prahu
žlica
arome vanilije
Upute
Tijesto
Na laganoj vatri otopite maslac, šećer i med.
Kada osjetite da je malo zamirisalo i potamnilo smjesi dodajte žličicu sode te sve brzo promiješajte i maknite s vatre.
Jaja razmutite sa soli i vanilijom te polako miješajući ulijevajte u smjesu.
Na kraju dodajte brašno i zamijesite glatko tijesto koje je još toplo, ali možete odmah krenuti s izradom kora.
Tijesto podijelite na 8 komadića i svaki tanko razvaljajte na papiru za pečenje u krug promjera 22 cm.
Pećnicu prethodno ugrijte na 180°C i svaku koru pecite 6-7 minuta dok ne dobije lijepu boju.
Višak tijesta možete iskoristiti za ukrašavanje torte, pa ga ispecite na kraju, a možete ga i usitniti te s mrvicama tijesta ukrasiti tortu.
Krema
Dobro mikserom izradite slatko vrhnje u čvrsti šlag.
U drugoj posudi izmješajte kiselo vrhnje, med, šećer i aromu vanilije te lagano špatulom umiješajte dobiveni šlag.
Svaku koru premažite sa 2 žlice kreme, a ostatak kreme iskoristite za premazivanje i ukrašavanje torte.
Obavezno je ostavite preko noći u frižideru da medene kore upiju kremu i omekšaju.