Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Jesenska torta
Priprema
1
hr
Kuhanje / pečenje
20
mins
Ukupno vrijeme
1
hr
20
mins
Broj serviranja:
20
kom
Equipment
Kalup za torte promjera 26 cm
Sastojci
Biskvit
4
jaja
4
žlice
šećera
2
vanilin šećera
prašak za pecivo
4
žlice
ulja
4
žlice
brašna
-glatkog
Mousse od kestena
vrećica
želatine
500
g
kesten pirea
500
ml
slatkog vrhnja
100
g
šećera u prahu
žlica
ruma
Mousse od jabuka
4
jabuke
2
kom
cimetove kore
100
g
šećera
prstohvat
muškatnog oraščića
žlica
gustina
2
žlice
hladnog soka od jabuke
400
ml
slatkog vrhnja
vrećica
želatine
Upute
Biskvit
Odvojite bjelanjke i napravite prvo snijeg od bjelanjaka.
Zatim miksajte posebno žumanjke i šećer,dodajte ulje i na kraju brašno.
Polako ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte u kalup koji ste prethodno obložili pek papirom.
Pecite biskvit na 190*C oko 15-tak minuta dok ne porumeni i ohladite ga.
Mousse od kestena
Želatinu namočite u vodi prema uputama s vrećice.
Mikserom izradite 300 ml vrhnja u šlag i odvojite.
Uzmite 100 ml vrhnja i u njemu na laganoj vatri otopite želatinu.
U drugoj posudi izmiksajte kesten pire, šećer u prahu, rum, 100 ml slatkog vrhnja i 100 ml vrhnja u kojem ste otopili želatinu.
Sve dobro promiješajte i na samom kraju rukom lagano umiješajte šlag od slatkog vrhnja.
Biskvit obložite prstenom za torte i premažite mousseom od kestena te ostavite u hladnjaku da se stisne dok vi radite mousse od jabuka.
Mousse od jabuka
Želatinu razmutite u vodi prema uputstvu s vrećice.
Jabuke ogulite i narežite na kocke te ih stavite kuhati s korom od cimeta u vodi toliko da pokrije jabuke.
Kuhajte ih dok omekšaju, izvadite cimetovu koru i izradite ih štapnim mikserom.
Dobivenoj smjesi dodajte šećer, limunovu koricu i sok te gustin rastopljen u hladnom soku od jabuke.
Kuhajte na laganoj vatri desetak minuta i na kraju dodajte nabubrenu želatinu da se otopi u vrućoj smjesi.
Kremu ohladite i lagano joj umješajte šlag od slatkog vrhnja te je prelijte preko kreme od kestena.
Tortu ostavite preko noći u hladnjaku da se dobro ohladi i stisne.
Po želji je možete ukrasiti šlagom.