Napravite kvas od kvasca, žlice šećera i 150 ml mlijeka.
Kada se digne dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto koje ostavite da se diže.
Kada se tijesto diglo tanko ga razvaljajte u pravokutnik i premažite salom koje ste podijelili na tri dijela jer ćete tijesto tri puta premazivati.
Kada ste ga prvi put premazali presložite ga 4 puta kao harmoniku i malo izlupajte valjkom za valjanje. Ostavite da stoji i svakih pola sata ponovite postupak.
Zadnji put razvaljajte tijesto na centimetar debljine, razrežite na kvadratiće i punite ih marmeladom od marelica ili šljiva, koja vam je draža!
Radite salenjake kao trokutiće, samo ih preklopite na pola ili kako god vi želite!
Složite ih na lim za pečenje, premažite žumanjkom i ostavite da se malo dignu te pecite na 200°C dok ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju!
Možete ih uvaljati u šećer u prahu ili samo lagano posipati!