Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Panna cotta s borovnicama
Priprema
30
mins
Ukupno vrijeme
30
mins
Broj serviranja:
12
kom
Sastojci
Panna cotta
480
ml
mlijeka
480
ml
slatkog vrhnja
150
g
šećera
aroma vanilije
1½
vrećica
želatine
Preljev od borovnica
400
g
smrznutih borovnica
- može i svježe
80
g
šećera
žličica
gustina
4
žlice
vode
2
žlice
limunovog soka
Upute
Panna cotta
Pomiješajte mlijeko, vrhnje i šećer te kratko ugrijte da se šećer otopi, ali smjesa ne mora zakuhati.
Kratko je prohladite dok napravite želatinu prema uputstvu na vrećici.
Želatinu dodajte u panna cottu i pažljivo prelijte u male staklene posudice.
Ostavite je preko noći da se dobro stisne.
Preljev od borovnica
U loncu dobro promiješajte sve sastojke i na laganoj vatri kuhajte preljev uz povremeno miješanje dok se smjesa ne zgusne.
Odmah ga prelijte u staklenku i stavite u frižider na hlađenje.
Preljev prelijte preko panna cotte i servirajte hladno.