Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto,a ako vam je smjesa presuha dodajte žlicu hladne vode.
Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite 30 minuta u frižideru.
Kada je tijesto odstajalo tanko ga razvaljajte i njime obložite plitki kalup za tart, a rubove možete po želji i ukrasiti.
Stavite ga u hladnjak na 15 minuta da se malo zamrzne da se kod pečenja rubovi tarta ne rastope.
Preko sirovog tijesta stavite papir za pečenje i pokrijte ga suhim grahom kako biste ga ispekli "na slijepo". Tart pecite s grahom na 200°C 20 minuta, maknite papir s grahom i još dopecite tijesto dok ne dobije lijepu zlatnu boju cca. 20 minuta.
Pečeni tart dobro ohladite prije punjenja s kremom.
Slastičarska krema
Stavite kuhati 400 ml mlijeka i šećer, a sve ostale sastojke dobro promiješajte s ostatkom mlijeka.
Kada vam mlijeko zakuha ulijte ga u smjesu koju ste posebno izmiješali, dobro promiješajte i sve skupa vratite na vatru.
Kremu kuhajte na jakoj vatri 5 minuta te je pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
Ako imate višak jagoda napravite svoj džem za premazivanje tarta ili možete koristiti kupljeni.
Ohlađeno tijesto premažite s nekoliko žlica džema i prekrijte s kremom od vanilije.
Na kremu poslažite svježe i oprane jagode te ih premažite ako želite preljevom za torte zbog sjaja.
Tart stavite u frižider da se dobro ohladi prije serviranja.