U velikoj posudi promiješajte mileram vrhnje i šećer ručno drvenom kuhačom i ostavite u frižideru te prije mazanja torte samo još jednom promiješajte.
Kore
Na laganoj vatri otopite maslac, med i šećer te maknite s vatre i dodajte sodu i cimet.
Vratite na laganu vatru i miješajte dok se ne stvori pjena i smjesa ne postane kremastija.
Jaja izradite mikserom i dodajte postepeno u posudu s medom te dodajte brašno i miksajte dok ne dobijete glatko mekano tijesto.
Tijesto podijelite na 6 dijelova i svaki dio stavite u vrećicu za zamrzavanje od 3 litre cca. 30x24 cm.
Vrećice ostavite u frižideru oko 30 minuta da se smjesa za kore malo stisne.
Izvadite jednu po jednu i prstima rasporedite smjesu pritiskajući je, a zatim si pomozite s valjkom za tijesto i popunite vrećicu tako da dobijete list tijesta veličine vrećice.
Ponovo stavite kore u frižider da očvrsnu.
Za to vrijeme vi pripremite 6 listova papira za pečenje i ugrijte pećnicu na 180°C.
Koru u vrećici odrežite uz rub skalperom na dvije strane. Odvojite vrećicu i pokrijte koru papirom za pečenje te je preokrenite na lim za pečenje i odvojite ostatak plastične vrećice.
Kore pecite oko 7 minuta dok ne porumene.
Ako želite tortu uskog oblika kao što je moja još tople pečene kore dok su mekane razrežite po sredini skalperom tako da dobijete 12 uskih kora.
Kada se kore ohlade premažite ih nadjevom od vrhnja i šećera, zamotajte plastičnom folijom i ostavite preko noći u frižideru da omekšaju.
Možete ih ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem, mrvicama medenih kora ili već po vlastitoj želji.