Od tople vode, kvasca i šećera napravite kvas kojeg ostavite nekoliko minuta da se digne.
Uzdigli kvas umiješajte u brašno i zamijesite glatko mekano tijesto.
Tijesto ostavite da se diže nekih 30 minuta i s vlažnim rukama preklapajte (istežite) na sve 4 strane te prekrijte krpom i ostavite da se ponovo diže.
Postupak istezanja i preklapanja ponovite još 2 puta s razmakom od 30 minuta. Tijesto je izuzetno mekano i ljepljivo tako da svaki put namočite ruke prije preklapanja da si olakšate taj postupak.
Nakon zadnjeg dizanja dobro pobrašnite podlogu i istresite tijesto te ga rukama razvucite u pravokutni oblik i zarolajte u štrucu.
Krajeve ravnomjerno odrežite i prstima stisnite vanjske rubove, a samu štrucu podijelite na 3 dijela.
Ostavite ih na limu da se dižu dok vi zagrijete pećnicu na 230°C i u pećnicu stavite posudu s vodom tako da vam korica ciabatte bude fino hrskava.
Pecite kruščiće na 230°C oko 25 minuta bez otvaranja pećnice dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.