U posudi s debljim dnom na srednjoj vatri otopite šećer dok ne dobije lijepu jantarnu boju te dodajte kockice maslaca i miješajte karamel dok se sastojci ne povežu.
Odmah ga prelijte preko dna vašeg kalupa koji ste odabrali za izradu ovog kolača.
Banane narežite na kolutiće i njima obložite dno kalupa preko rastopljenog karamela.
Biskvit
U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke.
Maslac sobne temperature i šećer izradite dobro s mikserom te smjesi dodajte jedno po jedno jaje.
Smjesi sada naizmjenično dodajte smjesu brašna sa suhim sastojcima i kiselog vrhnja te lagano miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Njome prelijte karamel i banane te pecite kolač oko 45 minuta na 190°C dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Prije vađenja kolača napravite test sa čačkalicom koju gurnite u sredinu kolača i izvucite, čačkalica mora ostati suha.
Pečeni kolač ostavite točno 5 minuta da se ohladi prije okretanja na ukrasni pladanj na kojem ćete ga servirati. Ako ga ranije preokrenete sve će se pretvoriti u neurednu kašu, a ako ostane predugo u kalupu karamel bi se mogao previše ohladiti i stvrdnuti te kolač ne bi htio izaći iz kalupa.
Topli preokrenuti kolač možete servirati odmah, a fantastično ga je kombinirati uz čaj ili kavu!