Go Back
Printaj
Fotografija recepta
Isprintaj recept
Slatka uskrsna peciva - Hot Cross Buns
Priprema
30
mins
Kuhanje / pečenje
30
mins
Dizanje
1
hr
Ukupno vrijeme
2
hrs
Broj serviranja:
16
kom
Sastojci
Tijesto
470
g
brašna
120
ml
kiselog vrhnja
120
ml
toplog mlijeka
80
g
maslaca
100
g
šećera
2
žlice
ruma
kvasac
svježi
prstohvat
soli
žličica
cimeta
žličica
začina za medenjake
jaje
100
g
suhog narezanog voća
1
naranča-svježi sok
žlica
arome vanilije
Premaz sirovog peciva
jaje
žlica
slatkog vrhnja
Tijesto za križ
40
g
brašna
50
ml
vode
Glazura pečenih peciva
3
žlice
džema od marelice
žlica
arome vanilije
Upute
Tijesto
Ugrijte toplo mlijeko pomiješano sa žlicom šećera i dodajte kvasac te ostavite da se digne.
Soku od naranče dodajte rum i suho voće te smjesu malo ugrijte da se opuste arome.
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, šećer i začine.
Na laganoj vatri otopite maslac i kiselo vrhnje te pomiješajte sa suhim sastojcima.
Mikserom izradite tijesto i dodajte smjesi jaje i voće bez soka od naranče u kojem su se namakale.
Mijesite dok ne dobijete elastično tijesto koje ostavite da se pokriveno diže sat vremena.
Od tijesta napravite 16 loptica koje posložite razmaknuto u lim za pečenje te ostavite dizati još 30 minuta.
Peciva premažite premazom od jaja i vrhnja te nacrtajte na svako križ od paste s brašnom pomoću dresir vrećice.
Pecite ih na 190°C oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Još topla ih za sjaj premažite ugrijanim džemom.