Džem možete napraviti dan ranije i dobro ohladiti prije nanošenja na biskvit.
Na laganoj vatri ugrijte sve sastojke za džem i kuhajte oko 20 minuta dok se voće ne raspadne i džem ne zgusne.
Biskvit
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i dobro ih izradite u snijeg, dodajte 50g šećera i nastavite mutiti dok ne nastanu čvrsti vrhovi.
Žumanjke i 150g šećera miksajte dok ne posvijetle, dodajte vaniliju i koricu limuna te sve skupa dobro izmiješajte.
Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i sol te na samom kraju lagano rukom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Dva lima 30x40 cm obložite papirom za pečenje te smjesu za biskvit podijelite na dva dijela.
Pecite biskvite na 190°C oko 10 minuta dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih i posipajte sa šećerom u prahu te preokrenite i odvojite od papira i ostavite da se ohlade.
Krema
Izradite mascarpone, aromu vanilije, limunovu koricu i šećer u prahu dobro mikserom i u dobivenu smjesu ulijte slatko vrhnje ta miksajte dok ne dobijete čvrstu kremu.
Postupak slaganja
Ohlađene biskvite prerežite na pola po kraćoj strani.
Na ukrasni pladanj složite prvo jedan komad biskvita i premažite ga ⅓ džema te preko njega premažite ⅓ kreme.
Sve prekrijte drugim komadom biskvita, premažite džemom... te nastavite slagati kolač prvobitnim redoslijedom i završite ga s biskvitom.
Ostavite ga da se ohladi, obrežite nepravilne rubove i narežite na 12 jednakih komada koje ukrasite šlagom i svježim voćem.